9ο Πανελλήνιο Περιφερειακό Συνέδριο Ενδοδοντίας – Ιωάννινα 4-5 Μαρτίου 2023

4-5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023,

ΙΩΑΝΝΙΝΑ, Ξενοδοχείο Grand Serai

Πάντου Αλεξάνδρα - Ειδικευθείς στην Περιοδοντολογία ΕΚΠΑ - 9ο Πανελλήνιο Περιφερειακό Συνέδριο Ενδοδοντίας – Ιωάννινα 4-5 Μαρτίου 2023

Ομιλήτρια

Πάντου Αλεξάνδρα

Ειδικευθείσα στην Περιοδοντολογία ΕΚΠΑ

Τίτλος ομιλίας

Διατήρηση φυσικού δοντιού ή αντικατάσταση με εμφύτευμα; Αποτελεί κλινικό δίλημμα;

Ημερομηνία & ώρα
ΣΑΒΒΑΤΟ
04/03/2023
16:30-
17:15
Mini βιογραφικό

Η Αλεξάνδρα Πάντου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Φοίτησε στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προπτυχιακές της σπουδές εισήχθη πρώτη στο τριετές πρόγραμμα κλινικής εξειδίκευσης στην Περιοδοντολογία, στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, από όπου απέκτησε το Μεταπτυχιακό δίπλωμα Ειδίκευσης (Master of Science) στην Περιοδοντολογία. Ύστερα εργάσθηκε ως Περιοδοντολόγος σε Οδοντιατρικά Κέντρα στην Αθήνα, όντας παράλληλα Επιστημονική συνεργάτιδα της κλινικής της Περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών.
Από το 2007 διατηρεί ιδιωτικό περιοδοντολογικό ιατρείο, ασχολούμενη αποκλειστικά με περιστατικά που άπτονται της ειδικότητάς της, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της και της επαγγελματικής της δραστηριότητας, έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις (Ελεύθερες ανακοινώσεις, εισηγήσεις, επιτοίχιες ανακοινώσεις (Poster) τόσο σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα, και έχει δημοσιεύσεις στον ελληνικό και διεθνή τύπο.
Από το έτος 2009 είναι ενεργό μέλος της διεθνούς Επιστημονικής εταιρίας ΙΤΙ και από το 2010 κατέχει το ρόλο του study club director του ΙΤΙ study club Δυτικής Ελλάδας. Είναι Πιστοποιημένη ομιλήτρια της ΙΤΙ (ΙΤΙ registered speaker), ενώ από το 2020 ανήκει πλέον στην εκλεκτή ομάδα των ΙΤΙ Fellows.
Είναι ενεργό μέλος:
• της Διεθνούς Επιστημονικής Oμάδας Εμφυτευματολόγων ΙΤΙ (ΙΤΙ fellow, study club director, ΙΤΙ registered speaker)
• του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων
• της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας
• της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης
• της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας
• της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οστεοενσωμάτωσης