Κωδωνάς Κώστας - Επίκουρος Καθηγητής Ενδοδοντολογίας ΑΠΘ - 9ο Πανελλήνιο Περιφερειακό Συνέδριο Ενδοδοντίας – Ιωάννινα 4-5 Μαρτίου 2023

Μήνυμα Συντονιστή Ο.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίζουμε στο 9ο Πανελλήνιο Περιφερειακό Συνέδριο Ενδοδοντίας. Η Ελληνική Ενδοδοντική εταιρεία επιστρέφει 16 χρόνια μετά στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, όπου και είχε πραγματοποιηθεί το 2ο Περιφερειακό συνέδριο της, για τη διοργάνωση μιας ακόμα επιστημονικής εκδήλωσης υψηλού κύρους προσαρμοσμένης στις σύγχρονες απαιτήσεις του οδοντιατρικού κοινού. Το 9ο Πανελλήνιο Περιφερειακό Συνέδριο Ενδοδοντίας  συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων.  Αποτελεί ιδιαίτερη προσωπική τιμή η ανάθεση της οργάνωσής του συνεδρίου αυτού.

Το κεντρικό θέμα αποτυπώνεται στον τίτλο του συνεδρίου που είναι «Επιστροφή στις Ρίζες». Προφανώς, πέρα από το λογοπαίγνιο που προκύπτει από την κυριολεξία των όρων παραπέμποντας στις ρίζες ή πιο σωστά στο σύστημα ριζικών σωλήνων, που αποτελεί το βασικό πεδίο δράσης της Ενδοδοντίας, υπάρχει και ένα βαθύτερο αλληγορικό νόημα συσχέτισης. Η «επιστροφή στις ρίζες» όχι μόνο παραπέμπει στην επιστροφή των δια ζώσης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με βασικό σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και την επιστροφή στις βάσεις της επιστήμης μας.

Το συνέδριο αυτό απευθύνεται στο σύνολο της Οδοντιατρικής κοινότητας, ανεξαρτήτως ειδίκευσης. Η θεματολογία του συνεδρίου είναι καθαρά κλινική και αντίστοιχη των προσδοκιών του σύγχρονου κλινικού οδοντίατρου.  20 καταξιωμένοι ομιλητές, 7 θεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν 11 εισηγήσεις και 2 στρογγυλά τραπέζια και 4 πρακτικά σεμινάρια αποτελούν τους επιμέρους άξονες του συνεδρίου και αποτυπώνουν τους κόπους της οργανωτικής επιτροπής, την οποία και ευχαριστώ θερμά για την εθελοντική και ανιδιοτελή συμβολή της.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συναδέλφους της Ηπείρου, των Επτανήσων, της Δυτικής Μακεδονίας και όλων των όμορων περιοχών στο 9ο Πανελλήνιο Περιφερειακό Συνέδριο Ενδοδοντίας, στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων.

 

Κωδωνάς Κώστας

Επίκουρος Καθηγητής Ενδοδοντολογίας
Τομέας Παθολογίας και Θεραπευτικής των Οδοντικών Ιστών
Τμήμα Οδοντιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας ΑΠΘ